2009. november 5., csütörtök

Meleg rabbik tilalmat fel lehet oldani

Előterjesztette RACHEL ZOLL, AP Vallás író

Az egyik legfontosabb konzervatív zsidó vezető tárgyalásokat szervez országszerte megmondani zsinagógák, hogy a mozgalom valószínűleg visszaállíthatja a tilalomról szóló ordaining nyíltan homoszexuális rabbik az év végén.

Ő és két vallási törvény szakértő csatlakozik rá a találkozókon próbálják segíteni gyülekezetek felkészüljenek a zavart és kényelmetlenséget, hogy kövesse.

Jerome Epstein rabbi, a végrehajtó Vice President, az Egyesült Zsinagóga konzervatív judaizmus, mondja egy bizottságot a tudósok, akik értelmezik a zsidó jog a mozgalom valószínűleg lazítsuk meg a tilalmat, amikor szavazni decemberben.

Ezzel egy időben, Epstein elvárja, hogy a tudósok nem fog hozzájárulni olyan politikát, amelynek célja, hogy tartsa a hagyományos gyülekezetek a fold. Zsinagógák hiszem, hogy a zsidó jog rúd az azonos neműek közötti kapcsolatok továbbra is képes lesz arra, hogy bérelt rabbik akik hasonló nézetet.

A szavazást a bizottság a zsidó törvényekkel és normákkal próbára teszi, amit konzervatív vezetők felhívását, hogy "nagy ernyő" - lehetővé teszik a különböző technikákat, egy mozgalom. Azt is jelzi, hogy a tágabb közösség milyen mértékben a konzervatív ág megy átértelmezésére zsidó jog.

"A bizottság is elfogadja - elfogadja, azt hiszem - két vagy több" politika, Epstein mondta egy találkozó augusztus 24 New York-i konzervatív zsidó vezetők. "Az egyik, hogy valóban megerősíti a jelenlegi helyzetét, és legalább egy liberalizálják, ami azt."

A hatás az ellentmondó cselekvéseket kell, hogy a helyi zsidó közösségek nagyobb szabadságot. Konzervatív szemináriumok, valamint a mozgalom becsült 750 zsinagóga és több mint 1000 észak-amerikai rabbi, lesz eldönteni, melyik politikai követni.

"Ez zavart okozhat, ez tudna okoz óriási mértékegység, ez óriási feszültséget okozhat, ez tudna okoz óriási véleménykülönbség" Epstein mondta.

A szavazásra kerül, mint a mozgalom igyekszik megragadni, hogy a csökkenő középutat az innováció és a szigorú hagyománya van az amerikai zsidóság. A Konzervatív ág következik, a zsidó jog, ugyanakkor lehetővé teszi a korlátozott változások korszerű körülmények között.

Már egy nehéz út következik. Sok konzervatív zsidók is csatlakozott a liberális reform-patak, amely a közelmúltban meghaladta a konzervatív ág, mint a legnagyobb Amerikában. A reform-mozgalom ordains melegek és inkább elfogadja a vallásközi párok.

A konzervatív zsidók keres szigorúbb betartása, az ortodox ága vált népszerű. Az ortodox szigorúan követik a hagyományos értelmezése a zsidó törvény, amely tiltja a nők és a melegek váljon rabbik.

Rabbi Joel Roth, a tudós és vallási vezető tagja a konzervatív Jog Bizottság megkérdőjelezte, hogy a hagyományos zsidó nép nézeteit szexualitás marad akkor is, ha a panel lehetővé teszi a zsinagógákban mozgásteret, hogy elfogadja vagy elutasítja homoszexuális kapcsolatokat. Roth azt mondta, hogy már "üldözni", mert azt mondta, hogy ő úgy értelmezi, vallási törvény, mint a korlátozó azonos a nemek közötti szexet.

"Tudom, a törvény jelenlegi állapotában okoz fájdalmat, mondta. "De a fájdalom nem sorolhatók be az erkölcstelenség."

Rabbi Elliot Dorff, alelnöke a bizottság és a törvény is megbecsült tudós, támogatja a ordaining melegek, mondván: "ez egyszerűen nem természetes" követelni, hogy azok továbbra is nőtlen.

"Azt kell értelmezni Isten akarata a mi korunkban" Dorff mondta.

Dorff és Roth is utazik Epstein, amely több megállóhelyet is tervezett Atlanta, Philadelphia, Los Angeles és Washington, DC A trió is beszélt a múlt hónapban Torontóban.

A vita középpontjában a jelentősége Mózes 18:22, amely kimondja: "Ne hazudj egy férfi fekszik egy nővel" és 20:13, amely szerint az ilyen cselekmény büntetési halál.

Az utolsó nagy törvény bizottság szavaz homoszexuális kapcsolatok jött 1992-ben, amikor a bizottság úgy döntött, túlnyomórészt fenntartani a tilalmat nyíltan homoszexuális rabbik.

A legújabb vita, a 25 tagú bizottság azt fontolgatja, jogi vélemények az úgynevezett "teshuvot," mellett és ellen változás. A politikai igények hat szavazattal fogadható el. Bár ez ritkán fordul elő, több véleményt is támogatta, így a helyi vezetők annak eldöntése, hogy kövesse. Ez az eredmény Epstein vár.

Arnold Eisen, a bejövő kancellárja az Országos Rabbiképző Zsidó New Yorkban, a zászlóshajó iskola konzervatív judaizmus, személyesen támogatja a ordaining melegekkel. De azt tervezi, hogy megvitassák a kérdést a kar és a diákok előtt felvételi szabályok megváltoznak.

A University of judaizmus Los Angeles, amely szintén a vonatok konzervatív rabbik, mondja csak azt, amit követni fogja a politikai bizottság elfogad. Azonban Dorff az iskola rektora és sokan várják a szemináriumot, ha azt fogja beismerni nyíltan homoszexuális diákok számára.

A konfliktus homoszexualitás tükrözi a harcok során a kérdésben a mainline protestáns csoportok, köztük a püspöki templom és a református templom (USA). Több tucat egyedi egyházak hagyják el a keresztény felekezetek, mert a viták.

Roth azt mondja, sok konzervatív zsidó zsinagógák már tudják, hogy a témában, de mások lesznek ütközött után a bizottság szavazattal.

"A bizottság a zsidó törvényeket és szabványokat", mondja, "a vita a jövőben az egész mozgalom. Semmi sem kevesebb."

????????????