2011. február 17., csütörtök

Megpróbáltam randi. Most mi lesz?


A karácsonyi dallamok játszik egy hordozható rádió a háttérben, a lázadás kezdődött.

Jó kapcsolatok, egy három éves társkereső és barátság szolgálat fogyatékkal élő emberek társadalmi, fogta az első nyaralás párt. Mintegy 15 tag vacsorázott a pizzát a fluoreszkáló megvilágított alagsori a Framingham Civic League, szemüket rögzíteni a jó kapcsolat alapítói Steve és Marcia Rothenberg.

Egy ember lassan felemelte a kezét. "Hogy lehet, hogy semmi sem történik?" kérdezte. "Már egy éve ... Hogy lehet, hogy nem vagyunk abban a randi ponton még?"

Még sokan mások az asztalnál egyetértően bólintott. Ők fizettek a 360 $ tagdíjat. Miért nem találtak romantika?

Két nő beszélt a csalódottság a többi társkereső szolgáltatás. Az egyik volt kifüggesztett egy zsidó honlapon, de senki nem válaszolt. A másik megpróbálta sebességet társkereső több alkalommal, de mindhiába. És most jó kapcsolat nem működött, sem.

Marcia Rothenberg nyugodtan elmagyarázta, hogy jó kapcsolatokat nem garantál semmit. Azt mondta, ő és a férje ott volt, hogy elősegítse kapcsolatok és edző tagokat társadalmi életének.

De bár a Rothenbergs nem mutatta, hogy az ügyfelek észrevételeit találta egy ideg.

A Framingham pár, mind a teljes munkaidőben szakemberek a szociális kapcsolatok, már korábban kétségbe küldetése, hogy non-profit szervezet. Lehet egy társkereső szolgáltatás működik, ha tagjai nem rendelkeznek az alapvető szociális készségeket szükséges fenntartani a kapcsolatot?

"Amit kaptam ki, hogy a párt az volt, hogy szükség van több, mint kapcsolatot alakít ki egymással," mondta Marcia, egy 52 éves szociális munkás, aki korábban nem művészeti terápia révén Holliston állami iskolákban. "Ők kimennek az időpontok, és nem tudja, mit tegyen."

Így a két úgy döntött, hogy oszlassák fel és jó kapcsolatokkal, hanem hozzon létre egy támogató csoport azoknak, akik bajban alkotó barátság.

Azt tervezik, hogy ugyanaz a vevőkör, az emberek kihívások elé állítják, a szociális szorongás az Asperger-szindróma, egyfajta autizmus.

Amikor alapították jó kapcsolatok, a kollégák a szociális szolgáltatások és támogatás terén is figyelmeztette őket, hogy nem működik. Néhányan közülük megpróbálták indítsanak hasonló törekvések, de nem kevésbé célratörő nagyságrendje jó kapcsolatok. A Rothenbergs voltak úttörők, tudták, nem a sikeres modellt követni.

"Elértük olyan emberekkel, akik nem a saját életét," mondta Marcia, "az emberek adsz egy kávézóban, és ők ül egyedül."

"Úgy gondoltuk, hogy mivel a mi szenvedélyes segíti az embereket fejlesztése kapcsolatot készségeket, mi volt abban a különleges helyzetben, hogy segítséget nyújtani," mondta Steve, egy 54 éves pszichológus, aki végzett terápiás csoportok, akik a társadalmi kihívások 15 éve. "Szerettük volna kiegyenlíteni az esélyeket."

Nem így a játék házasságszerző. Ők tették DVD felvételek interjúk új ügyfelek, bátorítva őket, hogy nyissák ki a saját érdekeiket. A tagok böngéssze végig a DVD-ket, és válassza ki az embereket, hogy meg akart ismerkedni. A Rothenbergs tenné a bevezetését, de csak akkor, ha úgy érezte, a pár már elég gyakori.

Amikor elérte a csúcsot, jó kapcsolatokkal volt 30 tag. A legtöbb férfi volt, és az átlagos életkor a 30-as évek közepén. A legtöbb volt a részmunkaidős foglalkoztatás, a szülők fizetnek tagsági díjat.

Ők csatlakoztak gondolkodás jó kapcsolat lenne a "mágikus gyógyítja" a kapcsolatuk gondok, Marcia mondta.

"A szeretné, hogy a kapcsolat olyan erős, és a fantázia volt, hogy mi lenne a kapcsolatok nélkül a munkát," mondta Steve.

Mint kiderült, a munka túl sok volt a Marcia. "Ő volt a kiadások 30 óra egy héten a telefon" tanácsadás és megnyugtató az ügyfelek, a férje mondta. Ez a tetején rá rendszeres munkát.

A Rothenbergs remélte, hogy az ünnep párt szolgál kap-megismerni ülésén. Ők végeztek körmérkőzéses gyakorolja a tagok, miután őket tölteni 30 másodperc kéri a személy melléjük, hogy felfedje valamit magukról. Azután, hogy arra ösztönözték, hogy elvegyüljön, hanem a legtöbb rohant a desszertet táblázat a hátsó.

Steve mondta, sok ügyfél volt, idegrendszeri rendellenességek tartotta őket felvette a társadalmi jegyek, mint például az arckifejezések és a testbeszéd. Nem volt baj olvasatban mások érzéseit.

"Mondjuk egy srác és egy lány találkoznak vacsorára, és a nő tartja körülnézett az étteremben, nézett az órájára," Steve magyarázta. "Te vagy én gondolhatja," Ő nem érdekelt engem. " A legtöbb ember nem egy szociális fogyatékosság is felveszi ezt. Valaki egy szociális fogyatékosság nem felvenni a finomságok. "

Ő idézett példa egy olyan ügyfél, akinek időpontot késve érkezett a vacsorára. Mire ő megérkezett, ő rendelt, és evett a dara, útban volt ki. "Senki sem mondta neki más," mondta Steve.

A Rothenbergs azt mondják, hogy az új támogatási csoport között tanulságokat a nonverbális jeleket felvette és a szerepjáték ülés.

"Ez alapján a meggyőződésünk, hogy minél többet segíteni az embereket, hogy tanuljanak a különböző módozatait, ami nem feltétlenül magától értetődően őket, hogy segít ténylegesen megkönnyítse az új utakat és kapcsolatokat az agyban, amelyek a társadalmi működését," mondta Steve.

Eddig kevés jó kapcsolat tagjai aláírták a támogató csoport.

"Mi vagyunk szolgáltatást nyújtó a lakosság társadalmi kihívások," mondta Steve. "Mi nem számítottak ugyanazt a választ, amit elvár, ha kínáltak a szolgáltatást egy másik populáció."

Marcia mondta az egyik cél, hogy segítsen megteremtik annak feltételeit, a jövőre nézve. Úgy vélik, egy csoport hasonló jó kapcsolatok sikeres lehet adni a megfelelő forrásokat.