2012. július 28., szombat

Nem szükséges görgetés


Stephanie Rosenbloom

Meg tudod megtalálni a szerelmet hat perc alatt?

Ez milyen hosszú vagy bachelorettes agglegények számára megengedett, hogy a színpadon állni elmesél egy PowerPoint bemutatót magukat jogosult közel 75 kislemez a Me So Far, egy új havi esemény Chicagóban. Néhány beszélnek egy dal, ami megváltoztatta az életüket. Mások azt mutatják, amikor úgy érezték, mintha nem sikerült. Vannak diák saját nappali, a belsejét a hűtőszekrények, még a betéti kártya kimutatásokat.

Kezdve ezek a mini-monológjai, és egészen a happy hour, Me So Far egyike egy áradás a közelmúltban alapított társkereső szolgáltatások, amelyek spurning állítólagos forrása, hogy a modern romantika, az interneten.

Végtére is, míg a Web nem bővítse a társkereső medence, az is csalódott rengeteg ember (ez a tény nem meglepő, hogy a szociális pszichológusok, akik a közelmúltban számolt be, hogy társkereső algoritmusok aligha tudományos). Ül otthon éjszaka a lapozást internetes profilok néha érzem magam, mint a 21. századi megfelelője ül egy bárban egyedül, remélve, hogy pontszámot.

Van-e középút? Az alapítók ezen induló hiszem. Megpróbálnak össze az erejét az internet a legjobb retro randi, az egyedülállók fél annyira nagy, hogy szervezetük a webhelyeket, és a valós matchmakers akik Klout pontszámok megtalálását segítő párok.

Vágy a szemtől-szembe betelepítésre is ösztönözve a tömegpusztító földrajzi hely, mint a társkereső apps Grindr és Blendr, SinglesAroundMe, és Skout. És ez inspiráló születőben lévő oldalak, mint FriendlyLook, Hitch.me, és a kávé Megfelel Bagel, amelyek mindegyike megpróbálja internetes társkereső inkább kisvárosi társkereső kislemez azáltal, hogy megfeleljen a barátai és kollégái.

"Az emberek még csak amolyan leharcolt az online társkereső," mondta Lakshmi Rengarajan, 36, egy hirdetési szakember, aki azt mondta, megalapította Me So Far, hogy egyetlen ember, mint maga is kihagyja automatizálható kérdések és nagyfokú "társkereső ökoszisztémák" helyett. "Azt hiszem, ez tényleg fontos, hogy építünk terek és helyek számára, hogy megfeleljen, amelyek nem annyira adatvezérelt vagy személytelen."

Me So Far költségek $ 20 és $ 30 a személy, de ez nem, Ms. Rengarajan hozzátette: "A pszichológiai ár, amit fizetni", ha úgy dönt a randi-site tagság.

Ahogy fogalmazott, "Ha elkezdjük látni magad és mások nagyon szűk értelemben, mint a választék a jelölőnégyzetek és címkék."

Sushmita Roy, 30, egy manhattani ügyvéd, már mintavételi potenciális kérők, városi lány Squad barátja-of-a-Friend Singles Party, amely minden nő hozza egy agglegény (mint például a "használt" időpont fél Charlotte szervez egy epizód "Sex and the City".)

"Én eddig sokat," mondta. "Nagyon élvezem a felek több, mint az online dolog, amit valaha csináltam."

Ő dicsérte a személyes elem. "Nyilvánvalóan mi nem lóg ki a srácok, akik viselnek feleség hajtók és menni kislemez sétahajózás," Ms. Roy mondta. "Nyolcvan százalék az idő, a lányok így kollégáik. Én így egy újabb jó megjelenésű ügyvéd a párt. Te egyre jobb pool itt. "

Amanda Hofman, vezérigazgatója városi lány Squad, női hálózati csoport, mondta a felek eredményeként a tagok vágy a mai napig a régi vágású barát megnyerésére. Szóval néhány havonta, körülbelül 200 férfiak és nők 20-as és 30-as évek viselnek névcímkéket és fizetni 15 $ minden egyes korty ital, és a hasonló helyeken elvegyülve Pranna, Tribeca Grand, a Vault Pfaff években.

Ha a folyadék nem biztosít elegendő bátorság van jégtörő játékok. A résztvevők díjakat nyerhetnek, mint egy új kerékpár, Broadway show jegyet vagy vacsora a két modellt áll egymással a Photo Booth. Ők is nyerni a játék egy játék, amelyben egy ember kap egy cédulát a fele a pickup sort: "Én nem biztos, hogy Fred Flintstone ..." és ezután feladata megtalálni a nő, aki a másik fele

("... De én biztos lehet, hogy az ágyad rock").

"Senki sem fog goromba lenni," Ms. Roy mondta, "mert te minden csatlakoztatott apránként a barátok."

Egy másik koncepció társkereső, hogy a vizsgált Tawkify, a május és december agyszüleménye az Elle magazin rovatvezetője tanácsot E. Jean Carroll, 69., és Kenneth Shaw, 27, korábban a termék tervezője a Microsoft és a fő "imagineer" a design-értékesítés Web Egy honlap Kings Lane. A két évvel ezelőtt találkozott, amikor Ms. Carroll megkereste Mr. Shaw, ismert létre a Facebook app nevű My tisztasági vizsgálatok, hogy segítsen neki tervező saját app.

Mr. Shaw elmondta, hogy a jen egy barátnője, párosulva félelme találkozás a kollégákkal és a Match OkCupid, inspirálta őt, hogy tervezzen egy internetes társkereső oldalon nélküli profilokat.

Ehelyett Tawkify felperesek arra hivatkoznak, fotók és 10 kérdés megválaszolására magukról. Ha elfogadják, Ms. Carroll és a csapat matchmakers interjút őket telefonon keresztül (nincs algoritmusok!) Majd állítsa őket egy telefonos időpont a következő hétfőn este 10 órakor mérkőzések mondják szinte semmit sem tudnak egymásról a hívás előtt, amely automatikus, egy szolgáltatás, amely az alapítók Tawkify hivatkozni, mint "Mr. Brooks, "mert úgy tűnt, mintha egy finom név egy randi komornyik.

Miután a pár csatlakozik, a hívást tart 10 percig, mielőtt a vonal megy halott, a Stoke intrikák. Beszélni már nem, meg kell osztaniuk egymással a pár telefonszámot, mielőtt az óra elfogy, vagy pedig kérheti, hogy Mr. Brooks csatlakoztassa őket újra a következő hétfőn.

Ms. Carroll azt mondta, beszél, szinte minden férfi kérelmező kiszűrjük azokat, azt hiszi, csupán keres szex. De bár ez idézi a korszak Yenta a kerítő, néhány Tawkify egyéb taktikák több a pillanat.

A cég számlázási magát, mint az első használható Klout pontszámok, egy intézkedés egy digitális befolyása, mint egy üzletember mérőszám. Minél magasabb a pontszám, annál valószínűbb, hogy azokat összhangba hozzák a hasonló státusú valaki. És Tawkify már kiegyenlített emberek bizonyos lenyűgöző digitális állapot, mint a fehérnemű tervező és a burleszk műértő Dita Von Teese (ex-felesége, Marilyn Manson). Klout pontszám: 69 1 100 lehetséges (az átlagos pontszám 20). Ms. Carroll mondta Ms. Von Teese kerestem egy férfi, aki szerette volna a mai napig ő az igazi, nem a nyilvánosság személyiségét, így ő lett párosítva a skandináv író. A két jól kijön során Tawkify hívás, és úgy döntött, hogy megfeleljen a koktélok, majd vacsora, Párizsban, ahol mindketten rezidencia. Ms. Von Teese el kellett hagynia Franciaországot, hogy repül Los Angelesbe, de ő és az író még mindig beszél.

"Fogom használni bármilyen eszközt tudom használni, hogy segítsen az én ösztönök és a gyomromban," mondta Ms. Carroll, aki oka annak, hogy az emberek a magas pontszámok Klout kiváló kommunikátorok. "Ha megismerjük ezeket az embereket, akkor érzi a terheket tedd őket boldoggá," mondta. "Ők csak akar egy társat, hogy a vacsorát." (Tawkify költségek $ 15 meccs, 30 $ 3 mérkőzések és $ 99 hat mérkőzés, az ár magában foglalja a nagy kézre a honlap matchmakers, mondták.)

Míg a start-up, mint Tawkify összpontosítva valós társkereső, új oldalak elismerésével csapdáit online társkereső és megpróbálta kijavítani őket.

"A profilok magukat, ők nem hiteles," mondta Naveed Nadir, 29, internetes technológia tanácsadó Kanadában, utalva a díszítés, hogy sok online daters csinálni. "A hamis nevüket. Ezek az adatait hamis. "

Mr. Nadir fordult a hely azt hiszi az emberek valószínűleg sokkal őszinték: a professzionális hálózati adatbázis LinkedIn. Nemrégiben Mr. Nadir Hitch.me be, egy társkereső oldalon a LinkedIn tagjai. Ellentétben a legtöbb online társkereső oldalak, ahol a felhasználók órákat töltenek a lapozást profilok idegenek, a Hitch.me gyorsan tudnak találni valakit - akkor is aki a saját üzleti vagy társadalmi kör -, akkor szálljon le a helyszínen, és megfelel.

Ha valaki feliratkozik, automatikusan importálja Hitch.me a LinkedIn adatokat, majd kér valami személyes adatai, beleértve az magasságát, az oktatás és az etnikai hovatartozás. Adatvédelmi szűrők teszik lehetővé, hogy a profilokat láthatatlan minden a LinkedIn vagy a kapcsolat az összes kollégáik.

A szűrők is, hogy egy profil látható, csak egy adott iparág, mint a gépkocsi vagy a banki szolgáltatások. Megtekintése tag LinkedIn részleteket ingyenes, de kommunikálni velük vagy tekintse meg személyes adatait az oldalon van egy díjat, amely a hitelek. Például a felszabadítását valaki személyes részleteket oldal 20 kredit és írás a számukra 50 kredit (10 dollár vásárol meg 300 kredit; 25 $ lesz 1000 kredit; $ 50, 2500 kredit).

De néhány, még az ilyen alacsony kulcs Online megközelítés nem tud versenyezni emberekkel találkozni az élő társadalmi események, még azok is, felidézzük a speed-dating trükkök hajdan.

Phillip Barker, 34, aki tanul a mester fokozatot a szociális munka, volt nemrég egy műsorvezető Chicagóban egy Me So Far leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű este a Den Színház Wicker Park. Kezdetben szkeptikus, azt mondta, ő végül megtalálta üdítő.

"Ez egy nagy utazás," Mr. Barker mondta, hozzátéve, hogy megtudta, hogy az emberek jellemzően talán nem utasította el a típus nagyon is megéri folytat. "Mindenkinek van egy igazán jó történetet megosztani, ha hallgat."

A diák között is megosztott volt, egy fényképet magáról röplabdázva (gyermekkori álma), az ország kódokat a 26 ország általa látogatott, és a belsejében a hűtőszekrény, amely magában tojás, zöldség, Red Bull és a Dom Perignon.

"Meg akartam mutatni magam, hogy pozitív módon, hanem egy nagyon reális módon így nem csapja le az úton, amikor megismerkedtek velem," mondta Mr. Barker, akinek bemutatása lőtt rá több dátum, köztük egy ember, akivel még mindig kommunikál.

"Ez az, ami kell lennie, mint a társkereső," mondta. "Nézzük meg a kis-vita belőle, és eljutni a szíve, hogy kik vagyunk. Senki Egyre fiatalabbak. "