2010. október 16., szombat

Online Dating nő


Által Wailin Wong

Jay és Christina Lorance először találkoztunk egy MSN chat-szoba a 1996 májusában, amikor az internet, vagy akár az ötletet, kommunikáció elektronikus úton egy idegennel, volt ismeretlen fogalom a sok amerikai.

Az online kölcsönhatás eredményeként négy hónappal a telefonhívások és csiga-mail levelek, amelynek végén a szemtől-szembe találkozó Colorado. Jay mutatott fel egy gyűrű. Egy év és négy hónap múlva, össze is házasodtak.

"Mi sokkolta egy csomó ember," mondta Christina Lorance, 41. "Én vagyok a New York-i és ő Oklahoma, így az első kérdésre már mindenki volt," Hogyan ismerted meg? " ... Amikor azt mondtuk az internet, a szemük lenne bug ki. Nem is hiszem, hogy igaz volt. "

Digitális kultúra drasztikusan megváltozott, mivel a Lorances első virtuális találkozón. Online társkereső ma már elfogadott és megszokott módon találkozott valakivel, miután nagyrészt fészer a megbélyegzés az opció csak szociális satnya kockafejû. Match.com, az egyik vezető webhelyek, ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját áprilisban.

Míg a fejlett technológia nem tudja garantálni, személyesen kémia, hogy nem állt több tucat új ajánlatairól hirdeti, hogy partnerkereső algoritmusok vagy vendéglátó-ipari egy demográfiai rést.

Michelle Teplitz, egy 29 éves Connecticut natív, hívta fel Jdate, egy oldal felé irányul zsidó kislemez, mert azt akarta, hogy találkozol valakivel hasonló értékekkel.

"Ez gyomok meg az emberek, amit nem akar beszélni, hogy egy bárban," mondta Teplitz, aki találkozott a férje három éve JDate. "Tudod, ha éppen ezen az oldalon, (te vagy ülés), akik, a legtöbb, érdekli a találkozón valaki akarják tölteni életet."

Online társkereső nőtte ki magát, nagy üzlet. Match.com része IAC / Interactive Corp. és a közelmúltban vált kizárólagos Párkeresés a Yahoo, miközben eHarmony megszerezte más webes tulajdonságokkal kapcsolatos esküvők, szülői, beleértve a Weddingbee és JustMommies. Web-alapú társkereső is vesz az új formákat, mint például a mobil alkalmazások és szolgáltatások vele.

Újabb csavar a modell indult ebben az évben a WinkVid, agyszüleménye Jordán Fulghum és Jake Lumetta. A chicagói székhelyű cég kínál online társkereső révén sebességet webkamerák, minden időpont tartó négy perc.

"Ez a megbélyegzés, hogy a már körül az elmúlt évtizedben valóban kezd törölni, mert az emberek élete mozog az interneten, és ők látni a valódi előnyöket társadalmi hálózatok és az ezeket a technológiákat, amelyek lehetővé teszik, hogy megfeleljen az embereket," Fulghum mondta.

A videó chat segíthet áthidalni, hogy nehéz közötti szakadék online kompatibilitást és személyesen kémia. Mégis, nincs előre, hogy egy romantikus kapcsolat alakul offline. Bár néhány társkereső oldalakon dicsekedni, hogy képesek egyeznek meg élettárs, egyéb szolgáltatások elismerik azok korlátait.

"Tényleg úgy gondolom, a mi felelősségünk," nem rossz az első időpontja, "amely úgy tűnik, mint egy kis bárban, de az ok nem ígérhetünk neked egy lelki társ," mondta Sam Yagan, társ-alapítója OKCupid. "Ez nevetséges. Ez kémia, és mi történik, ha látják egymást. "

A legegyszerűbb oka az online társkereső megjelenése a mainstream, hogy több amerikai digitálisan írástudó. Az évszázados gyakorlatát találkozó és udvarolt egy romantikus partner inkább áthelyeződik az internetre, mint a fogyasztók magatartását több életük a weben.

Egy 2006-os tanulmánya szerint a Pew Research Center Internet & American Life Project jelentése szerint közel 7 millió amerikai felnőtt ment valakivel találkoztak online. Ez a szám biztosan ment fel, mivel, mondta Andrew Fiore, a doktoranduszt a University of California, Berkeley, aki tanult online társkereső 2003 óta.

"Amint beszélni körülbelül 7 millió ember megy az időpontok, ezek alapján nem lehet minden számítógéppel Geeks," Fiore mondta. "Ha megnézzük a demográfiai, az emberek az online társkereső néz ki, mint akik az interneten általában."

Ezek a tipikus felhasználói közé Chicagoans Casey Zgutowicz, 32, és Micaela De Alba, 30, a közelmúltban jegyespár, akik találkoztak az eHarmony.

Online társkereső "jó abban az értelemben, te peeling vissza a hagymát," Zgutowicz mondta. Azt mondta befejezése eHarmony a bonyolult személyiség kérdőív a "fárasztó folyamat", de hasznos, mert "tudja, hogy egy hasonló alapítvány", mielőtt találkoznak személyesen.

Zgutowicz és De Alba, aki tervez június 2011 esküvő Mexikóban, azt mondta, hogy már nem gondolják, hogy "hogyan találkoztunk" történet regény.

"Már költözött mögötte," De Alba mondta.

Pozitív szóbeszéd is segített lendületet a hitelességét az online társkereső oldalak. A 2006-os Pew-felmérés, 30 millió felnőtt jelentette, hogy tudott valaki, aki már egy hosszú távú kapcsolat, vagy házas valaki, ő találkozott online.

"Ha van egy barátom, aki egy kapcsolatban indított online, te válaszút előtt áll," Yagan mondta. "Vagy a barátod furcsa, és te barátok weirdos, vagy ez nem furcsa."

Mégis, a megbélyegzés van néhány ember számára. Holly Brunner, egy 32 éves patológiás asszisztens Washington DC-ben, azt mondta, találkozott egy férfival, aki azt mondta keresztül eHarmony barátai találkoztak az ügyeletre, ahol hívták végezni biopsziát a májdaganat után derült ki egy motorkerékpár baleset leszállt vele a kórházban.

Eltekintve attól, hogy furcsa csuklás, Brunner mondta ő elégedett vele eHarmony tapasztalattal rendelkezik, és egy kapcsolatot valakivel találkozott az oldalon keresztül, 2008-ban.

"Nem tudom elképzelni bármilyen más módon a társkereső," mondta.

Néha, a szikra egyszerűen nem létezik. Samuel DiMatteo, 76, használt Yahoo Személyes több éve, de hagyom, hogy ő előfizetés megszűnik, mert nem találja, hogy "click" a maroknyi női találkozott.

"Talán, ha én lennék fiatalabb, jobb lenne," mondta DiMatteo, a River Grove lakos, aki a gyakorlatok számítógépes ismeretek egy kávézóban által működtetett Evanston alapú nonprofit Mather LifeWays. "Amikor 76, a legtöbb (fő) határozza meg a saját módon."

A másik végén a kor spektrum, tagjai a Web generációs mondják ők folyékonyan beszél, hogyan kell olvasni útmutatók, akinek a testbeszéd mögé rejtett számítógép képernyőjén.

"Amikor azt látom, hogy az emberek típusú, azonnal el tudom olvasni a személyiségük: a nyelvtan, zsargon, a Net-beszélnek az általuk használt," mondta Iris Febres, 22, aki találkozott a barátjával több mint egyéves OKCupid.

Febres és barátja él szerte az országban egymástól, így a Skype tartani a kapcsolatot.

Ez az állandó kapcsolat elengedhetetlen egy kapcsolatban, nem számít, hogy egy pár találkozik. Csak kérdezzék meg a Lorances, aki három fia és ünnepli fennállásának 13. házassági évfordulót decemberben.

"A kommunikáció, amit nagyban segít nekünk eddig az életben," Christina Lorance mondta. "A mai napig tudtunk maradni egész éjjel szombaton, csak én és ő beszél."