2009. november 15., vasárnap

Izraeli Drive megelőzéséről zsidó Girls Ismerkedés arabok

By Jonathan Cook

A helyi hatóság Izrael bejelentette, hogy egy speciális csoport létrehozása az ifjúsági tanácsadók és pszichológusok, amelynek feladata lesz, hogy megtalálja a fiatal zsidó nők, akik társkereső arab férfiak és "megmentse" őket.

A költözés az önkormányzat által a Petah Tikva, egy város közelében Tel Aviv, a legutolsó több különálló - és egy kicsit tárgyalt - kezdeményezésekre a hivatalos szervek, rabbik, magán szervezetek és csoportok izraeli lakosok megpróbálják megakadályozni, és interracial dating házasságot.

Egy kapcsolódó fejlemény, az izraeli média számolt ebben a hónapban, hogy a rezidensek a Pisgat Zeev, egy nagy zsidó település közepén palesztin szomszédsággal Kelet-Jeruzsálemben, kidolgozott egy igazságtevõ stílusú járőr, hogy megáll az arab férfiak keverő a helyi zsidó lányt.

Ellenségességet intim kapcsolatok kialakítása az egész Izrael etnikai megosztottság osztja számos izraeli zsidók, akik tekintetében az ilyen viselkedést, mint fenyegetést jelent a zsidó állam. Egyike azon kevés közvélemény-kutatások a témában, 2007-ben megállapította, hogy több mint a fele az izraeli zsidók úgy intermarriage azonosan kell kezelni a "nemzeti árulás".

Mivel az állam alapítása 1948-ban, elemzők megjegyezte, számos jogi és igazgatási intézkedést hoztak, amelyet Izrael korlátozza a lehetőségeket a szoros kapcsolatok fejlesztése közötti zsidó és arab polgárai, az utóbbi magában foglalja az ötödik a lakosság körében.

Nagyrészt szegregált közösségek és önálló oktatási rendszer azt jelenti, hogy kevés a lehetőség a fiatalok számára az arabok és zsidók tisztában lenni egymással. Még a maroknyi "vegyes városok", az arab lakosok általában csak külön szomszédsággal.

Ezen felül, a polgári házasság tiltva Izraelben, ami azt jelenti, hogy a kis számú esetben, amikor a zsidók és arabok akar esküdni, akkor tehetik meg, csak elhagyja az országot a szertartás külföldön. A házasság ismeri a pár vissza.

Dr Yuval Yonay szociológus a Haifa Egyetem, mondta a házasságkötések száma, interracial, hogy "túl kicsi ahhoz, hogy tanulmányozni". "Elkülönítése a zsidók és az arabok annyira beleivódott az izraeli társadalomban, meglepő, hogy bárki sikerül megszöknie e központi ellenőrzések."

A csapat a Petah Tikva, egy zsidó város 200.000 lakos-ben hozták létre közvetlen válasz a hírt, hogy két zsidó lány, 17 éves és 19 volt kísérő csoport fiatal arab férfi, amikor állítólag megverte egy zsidó ember, Leonard Karp, a halál a múlt hónapban egy Tel Aviv-strand. Az idősebb lány volt a Petah Tikva.

A lányok részvétele az arab fiatalok felélesztette az általános aggodalmát, hogy az egykor cég tabu ellen interracial dating kezd kimar közül néhány fiatal.

In érzelmek széles körben úr Hakak, szóvivője Petah Tikva faluban, azt mondta: "az orosz lány", a fiatal zsidó nők, akiknek a szülei megérkeztek Izrael az elmúlt két évtizedben, mivel a volt Szovjetunió összeomlott, volt különösen érzékenyek a figyelmet az arab férfiak.

Dr. Yonay mondta az orosz nők kevésbé voltak zárva a gondolat kapcsolatok az arab férfiakat, mert "nem megy keresztül a vallásos és cionista nevelés", amely több, izraeli zsidók létrehozott témát.

Mr Hakak mondta az önkormányzat hozott létre egy hotline, hogy a szülők és a barátok, a zsidó nõk is használni, hogy tájékoztassa őket.

"Nem tudjuk megmondani a lányoknak, mit tegyek, de tudunk küldeni egy pszichológus, hogy a saját nyújtani számukra és szüleik tanácsadás, mondta.

Motti Zaft, az alpolgármester elmondta, a Ynet honlapján, hogy az önkormányzat is lesújt a városi háztulajdonosok, akik illegálisan osztják lakások bérleti nekik olcsón egy arab férfi keres munkát a Tel Aviv területen. Úgy becsülik, hogy több száz arab férfiak költöztek be a városba emiatt.

Petah Tikva az ellenségeskedés az arab férfiak keveredés helyi zsidó nők között oszlik meg más közösségek.

In Pisgat Zeev, egyezséget 40.000 zsidók, mintegy 35 zsidó férfiak jelentik, hogy tartoznak egy járőr ismert "Fire a judaizmus", hogy megpróbálja megállítani interracial dating.

Szokatlanul a rendezésre, Pisgat Zeev váltott ki egy apró, de egyre növekvő népessége arab családok, mind Kelet-Jeruzsálemben, és belülről Izraelben. Mert Pisgat Zeev ül belül, Jeruzsálem települési határokat, az arabok az izraeli tartózkodási jogosultsággal lehet ott élni, mindaddig, amíg a zsidó telepesek készek kölcsönözni nekik.

Egy tag, aki azonosította magát, mint Mózes a Jerusalem Post újságot, azt mondta: "Célunk a kapcsolatot ezekkel a lányokkal, és megpróbálom elmagyarázni nekik a veszélyeire mire számíthatnak magukat. Az elmúlt 10 évben, 60 lányok Pisgat Zeev ment a [palesztin] falu [a ciszjordániai]. És ezek többsége nem hallottam azt követően. "

Tagadta, hogy az erőszak vagy fenyegetés ellen használták, az arab férfiak.

Az elmúlt évben az önkormányzat Kiryat Gat, a város 50.000 zsidók dél-izraeli elindított egy programot az iskolákban, hogy figyelmeztesse a zsidó lányok veszélyeivel randi helyi beduin férfiak. A lányok mutatták a videó címe Egy ágyban az ellenséggel, amely leírja a vegyes párok, mint egy "nem természetes jelenség".

Haim Shalom vezetője, az önkormányzati szociális osztály, a filmre mondván: "A lányok, a saját ártatlanságát, menj a kizsákmányoló arab."

2004-ben, plakátok felugrott az egész északi város Safed figyelmeztet, hogy a zsidó nők társkereső arab férfiak vezetne "verés, kemény drogok, a prostitúció és a bűnözés".

Safed's főrabbi, Shmuel Eliyahu, azt mondta egy helyi újság, hogy a "elcsábítani" a zsidó lány volt "másfajta háború" az arab férfiak.

Mindkét Kiryat Gat és Safed hadjáratai támogatta a vallási szervezet nevű Yad L'Achim, azaz egy anti-asszimiláció csapat nyilvánosan szentelt "mentés" zsidó nők.

Szerint a honlapján, és a szervezet kap több mint 100 kéri egy hónap zsidó élő nők az arab férfiak, mind Izraelben és Ciszjordániában. Az értékelés útjára indítja a "katonai-szerű megmenti [a nők] a ellenséges arab falvak", a koordinációt a rendőrség és a hadsereg.

"A zsidó lélek értékes, mindent túl ritka erőforrás, és nem vagyunk hajlandók lemondani akár egyetlen egy", mondja a honlapon.