2010. július 9., péntek

Ismerkedés Irakban


Bagdad â € "Az Ali és Noura, szerelem kivirágzott egy internetes chat-szobában.

Mindkettő fiatal, képzett, hithű szunnita muzulmánok, akik osztoztak a szenvedélyes Jim Carrey filmek és arab szerelmi dallamokat. Hónapokig, ők beszélgettek online megszállottan. Mint a barátság mélyült, s félénken megállapodtak abban, hogy a webkamera találkozót.

De kapcsolatuk volt ítélve a kezdetektől fogva: él, egy csendes, középosztálybeli szomszédságában Kelet-Bagdad; ő az egész Tigris-folyó a város háború sújtotta nyugat. Volt meg az a kérdés, hogy valaha is megfelelnek.

"Úgy tűnt, mint egy értelmetlen kapcsolat", mondja Ali, aki most utal Noura, mint "az én ex-barátnőjét Internet." Ő lefagyott neki üzenetet és ő végül megállt megküldésével.

"Azt kell mérges," mondja, kissé zavartan nézett, ahogy dől előre a lap még egy cigarettát. "Talán ha lett volna kettesben, akkor más lett volna."

Fiatal irakiak, beszorult a saját otthonukban az átlagos utcáin e véres tőke egyre gyakrabban fordulnak az internethez való beszélgetés rokonok, lógni a barátokkal, és keressük meg a szerelem.

Ilyen virtuális kapcsolatok nyújtanak menedéket a fajta származó zsibbasztó elszigeteltség és a félelem során egy időben a megdöbbentő erőszak. De túl gyakran ők délibábok â € "a csábító emlékeztető élet most tantalizingly elzárva a legtöbb.

"Olyanok, mint madár a kalitkában," mondja Anas rózsaolaj, 22, egyik a növekvő számú üzletemberek beváltja az az igény értékesítési hozzáférést biztosít a műholdas internetkapcsolat.

Irakban, mint sok más muszlim országban, hogy mindig is nehéz volt a fiatal férfiak és nők több időt együtt. Bevezetőket gyakran rendezett a családok és szorosan kísérik. Sok pár több kedvező háttérrel találkozott az egyetemen, amely gyakran az első alkalommal, amikor részt vett a coed iskolába. De ezek csak ritkán megengedett, hogy kettesben, kivéve, ha részt vettek.

Ahogy az iraki polgárháború elmélyítette még közeli rokonok és barátok is nehezen, hogy együtt legyünk.

Reem, feltűnő 28 éves, hosszú sötét hajú, erős smink és rengeteg arany ékszer, használt rendszeresen találkoznak egy szűk csoport összetartó főiskolai barátnője. Azok piknik a parkban, bevásárlásra és a pletykák egy másik otthona.

Ő nem látta néhányan közülük két éve. Sok menekült el az országból. Azok, akik továbbra is a kockázati szabadban csak akkor, ha kell.

Nyomott, és túl sok időt a kezét, Reem kezdett kiküldetés szerelmes versek egy internetes fórumon fiatal irakiaknak. Hamarosan ő is egyre kérdéseinek magányos fiatalember, akivel beszélgetések aktuális eseményekről és a vakáció Irakon kívül.

Egy köztisztviselő, aki félt, hogy ő vezetéknevét, Reem nem érdekli őket az ülésre, de élvezi a korlátlan beszélgetés is lehetséges, csak online.

"Nagyon érdekes, hogy megismerjék az ember távol a korlátok a kultúra és a hagyomány," mondja. "Azt vigasztalni, és mondd meg lesz egy nap, amikor ez a rendetlenség véget ér."

A Közel-Kelet, egyre több fiatal csinál ugyanaz a dolog. Irakban, kevés más módon nekik, hogy kölcsönhatásba lépnek.

Az egyetemek egyre inkább konzervatív, homlokát ráncolva a túl sok kapcsolat férfi és női hallgatók. Számos régi szórakozóhelyek â € "éttermek, kávézók, parkok, a társadalmi egyesületek â €" zárva vannak. Végén a munkanap, bagdadi lakosok siess haza megverni a takarodó, és a közeledő sötétséget a borzalmakat.

Ali Azawi, egy magas, fényes medikus egy jómódú család Bagdadba, kezdett kétségbe esni a valaha a barátnője, amikor elkezdett vonóhálós arab nyelvű chat szobák és találtam Noura.

Ő szerzett egy rövid bevezető, amit fénymásoló és tészta újra és újra az órát, mielőtt elindul a válasz: "Az én nevem Ali, 23 éves. Lakom Bagdadban. Keresek egy fiatal, szép nő."

Noura első odament hozzá egy álnév alatt â € "Abbász" â € ", amely azt mondja, idézte fel képeket a nagy, ostoba ember.

Azt akarta tudni, mit csinált a megélhetésért, és amely a muzulmán szekta is tartozott. Megnyugtatta a válasz, azt mutatta, hogy volt egy 24 éves nő, aki angolt tanított egy általános iskolában, néhány háztömbnyire otthonától.

Ők beszélgettek hónapokig, swapping viccek és zeneletöltés és megosztásának részleteit életüket szemközti oldalán Bagdadban.

Mint ember él a viszonylag biztonságos, vallásilag vegyes szomszédságában, Azawi még kijutni, és menjen főiskolára. De az élet nagyon más a Noura, a nő egy szunnita által uralt terület, látta többször összeütközésbe síita milicisták.

"Ő volt a csapdába közte négy fal és elõtte PC 24 / 7," mondja Azawi, aki visszautasította, hogy Noura vezetéknevét, mert azt mondja, a szülei nem hagyja jóvá a vele beszélgető férfiak az interneten. "Minden alkalommal, amikor bejelentkezett, ő is ott volt."

Az első alkalommal, amikor látta, hogy egy webkamera, azt mondja, talált neki egy kis "dagadt". De "Úgy éreztem, nagyon különleges, mert ez nem könnyű dolog egy nő erre."

Hat hónappal később, még mindig nem teljesültek. És ő elvesztette a reményt, hogy valaha áthidalásának néhány mérföldnyire az ingatlan, hogy osztotta őket.

Azawi irigyli a könnyű kapcsolatokat az Egyesült Államokban.

"Megvan a büfé, az utcák, a szabadság és a vallásszabadság sem megítélni téged," mondja. Irakban, "ez a harc a szív."

Az interneten elérhetővé vált az irakiaknak az elmúlt években a Szaddám Huszein elnyomó szabály. Kevesen tudták, hogyan kell használni, és a hozzáférés szigorúan ellenőrzött.

Husszein bukása után, internet kávézó terjedését, így az interneten több százezer iraki. Előfizetők számára, hogy az állami tulajdonú Internet szolgáltató, amely a monopólium a dial-up kapcsolat, leugrott a mintegy 75000 2004 júniusában közel 210.000 2006 májusában, az USA katonai adatokat.

Több tucat magán is biztosít vezeték nélküli kapcsolatot tesz műholdas csomópontok, megkerülve az Irak hírhedt telefonvonalat.

A problémás részek a főváros egyes kávéházak kaptak fenyegetéseket, és zárt. Fegyveresek azzal vádolják őket elterjedésének pornográfia és biztosítva a kapcsolatot az amerikai hadsereg.

A Karada, viszonylag biztonságos környezetben a Kelet-Bagdad, egyetemi hallgatók farmert és baseball sapkák érintsük meg buzgón tucatnyi számítógépek egy átalakított házban csempés a kék és fehér márvány Faux. Korán-versek keretes tedd a falra, és vannak szódavíz egy hűtőszekrény és a televízió játszott a sarokban. De a legtöbbje a túlnyomórészt férfiak ügyfelek bámult nézte a képernyőt.

"Minden ezek van chat, chat, chat," mondja a tulajdonos Yousef Abdulla, 25, a számítástechnikában nagy, aki megnyitotta a Shirifi internet kávézó három évvel ezelőtt. "Megvan a lehetősége, hogy növeljék távlatokat portál és kap minden olyan információt akarnak semmiről, de érdekli őket a beszélgető â €" főleg a lányok. "

Sokan remélik, hogy megtalálják a felesége egy másik országban, aki segít nekik elmenekülni Irakban.

Bazi Evan, 21, továbbá a számítástechnikában jelentős, jön a kávézó szinte minden nap és a beszélgetések a barátokkal óra az Egyesült Államokban, a Fülöp-szigetek, Szaúd-Arábia, Egyiptom és Irak, sem akit találkozott. Ő írja le, ezek a megbeszélések, mint egy "menekülési útvonalat a szomorú valóság."

"Szeretném megtalálni társamat," mondja. De már csalódott a lányok általa találkozott online.

"A legtöbb lány, hogy én közeledett, vagy akik felém, ők is materialista, és kérdezze meg, milyen autót hajt, vagy mennyi pénz van," mondja mogorván. "Szeretném megtalálni a lány, aki szeret és akar engem személy vagyok, nem a pénz, hogy én is."

Néhány nő is jön a kávézó, de a legtöbb kíséri egy férfi rokon és maradj csak egy rövid időre, Abdulla mondja. Akik megengedhetik maguknak a havi díj 30 $ 50 $ inkább iratkozz fel az otthoni internet.

Ezek közé tartozik Dahlia Muayed, a társas 29 éves, aki villog a vidám mosolyt a fényképen ő küld e-mailben azt követően csökken a kockázat egy találkozót a nyugati riporter.

A petite Brunet, aki megtagadja, hogy fedezi a divatos bob egy sálat, használt megosztani idejét közötti mentális egészségügyi jótékonysági szervezet és a rádióállomást. De a szeretet zárva, mert nem kap finanszírozást, és kilépett az állomás után a két közeli kollégák öltek meg egy autó bombázás kívül házban.

Most leginkább tartja, hogy a családi otthon nyugati Bagdadban, olvasás, DVD-k nézéséhez, és segít a nővér-jogi általában gyermekét. Nagyon ritkán, ő kockázatok egy titkos látogatást tett egy barátjának.

De ő azt mondja, ő a fő kapcsolatot a család, a barátok és az élet, ha ő tudta, az Internet. E-mail és az azonnali üzenetküldés, ő tudja ", hogy időt, hogy kapcsolatot másokkal, hogy úgy érzem, hogy fontos vagyok."

"Köszönöm Istennek, hogy van," mondja. "Nem vagyok egyedül."